BoekStart

Jeugd 0-6

BoekStart stimuleert het voorlezen aan baby's, want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom vind je in de bibliotheek ook speciale babyboekjes.

Samen lezen

Samen een boekje lezen is leuk, gezellig en leerzaam. Het is het goed voor de taalontwikkeling, maar het plezier staat voorop. Meebewegen op liedjes en rijmpjes maken een baby rustig. Vanaf een maand of drie kun je al met je baby boekjes kijken. Zo ontstaat een dagelijkse routine rondom boekjes en lezen. Bovendien is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, later beter zijn in taal.

BoekStartdag 2024

Op zaterdag 18 mei is het weer BoekStartdag! Op deze dag heet de bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom.

Naar het programma

Gratis koffertje 0-24 maanden

Is je kindje jonger dan 2 jaar? Maak hem of haar gratis lid van de bibliotheek. Dan krijg je het BoekStart koffertje cadeau met daarin twee boekjes en voorleestips. In de bibliotheek vind je een BoekStarthoek met speciale babyboekjes. Met het pasje kun je ook gratis gebruik maken van voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken. Lid worden kan online of in de bibliotheek.

Word lid

De Boekstartcoach

Samen plaatjes kijken, liedjes zingen en verhaaltjes vertellen kan al als je baby nog maar 3 maanden is. Hoe eerder je begint, hoe beter! De BoekStartcoach informeert ouders over voorlezen aan hun baby. Ze bezoekt consultatiebureaus in Anna Paulowna, Middenmeer en Niedorp, waar ze laat zien hoe leuk en leerzaam voorlezen is.
 

Meer over de BoekStartcoach

Boekentips 0-6 jaar

Ben je op zoek naar boekentips voor je kind? Die vind je op de pagina voor jeugd van 0 - 6 jaar.

Naar Jeugd 0-6 jaar

BoekStart wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap uitgevoerd. KopGroep Bibliotheken werkt hierbij samen met de gemeenten en GGD Hollands Noorden.